X-Plane 10 - A kötelező kiegészítők

Lassan, ámde roppant bizonytalanul érkeznek a kiegészítők az X-Plane 10-hez. Ezeket próbáltam ki, és szedtem őket össze, mit érdemes feltenni ezek közül.

X-Plane 10 HD Scenery Mesh

Az alap X-Plane domborzat egy részletesebb verziója. Ennek köszöhetően valósabb tájat kapunk, a hegyvonulatok, folyók, tavak, dombok mind jobban kivehetők lesznek. A cikk írása közben még csak pár hely érhető el a földön, de szép lassan bővül, valószívű az egész föld elérhető lesz, ahol van rá lehetőség.

X-Plane HD Scenery Mesh

Városi textúrák

Talán a legnépszerűbb kiegészítő a 10-es X-Plane megjelenése óta. Az alap zöld füvet cseréli le egy városhoz hasonló textúrára. Nagyon sokat dob a hangulaton, kötelező darab :) Egyetlen hátránya, hogy nagyon látszódik a mintázat nagyobb távolságról, de együtt lehet vele élni.

Urban Maxx

Aszfalt textúrák

Régóta hiányolt kiegészítés az X-Plane-hez: egy aszfaltnak kinéző aszfalt textúra. Ezzel a kis csomaggal egészen valósághű aszfalt textúrákat kapunk. Kicsit koszos, kicsit repedezett, a guminyomok is megvannak a LZ-ban. Két verzió is választható: egy új-szerű, egész fekete, és egy világosabb árnyalatú. Hátránya, hogy sajnos egyszerre csak az egyik lehet fent.Asphalt Runways Enhanced HD By FlyJSim

Clouds XPX REALISTIC

Az egyik legvalósabb textúra kiegészítő. Nagyon szép, részletes felhőket kapunk. Egyetlan hátránya, hogy nagy magasságban (kb. 50.000 lábtól felfele) elkezd rajzosodni, így ott már nem olyan szép. Ha valaki nem tervez űrsétát, remek választás.
Clouds XPX REALISTIC

Alacsony felbontású felhők

Akinek kisebb teljesítményű a videókártyája és/vagy a CPU-ja, szinte kötelező darab. Az alap felhőket cseréli le, egy jóval FPS barátabb felbontásúra. Az alap felhőket kb 30%-ra tudtam állítani, hogy mindenhol meglegyen a legalább 30 FPS. Ezeket a felhőket fel tudtam húzni 150%-ra is!

Cloud MAXX

SkyMAXX - Ég színek

A 10-es X-Plane megjelenésekor egyik nagy hátránya a kinézete volt. Az ég fakó volt, a föld túl zöld. Ezen próbál segíteni a SkyMAXX textúrái, mely az ég színeit cseréli le. Négy féle verzió közül lehet választani: alap, egy lágyabb, élénk, és sepia effekt - régies kinézetet adva az X-Plane világának.

SkyMAXX

GlacierMAXX - Gleccser textúrák

Északi tájakon repülőknek lehet hasznos kis kiegészítő: a gleccserek textúráit cseréli le egy valósabb kinézetűre.

GlacierMAXX

Ég színek: stratus felhők esetén

Egy újabb ég szín mod. A csomag tartalmaz egy tiszta időhöz tartozó és egy stratus felhőkhöz tartozó ég szín variációt. Mivel nekem jobban tetszenek a SkyMAXX színei, így csak a stratus-hoz tartozó PNG-t raktam fel. Sokkal jobban visszaadja a szüke, borús hangulatot, amit a stratus felhők okoznak a színekben. Legalábbis nekem jobban tetszenek, mint az alap :)

Better Skycolors - Stratus

A fent emlíetett kiegészítők mind igyenesek. Ha valaki ezen felül még szebb felhőket, vagy várost szeretne látni, látogasson el a Maxx XP honlapjára, ahol fizetős verziót is meg lehet venni, mely még részletesebben kidolgozott város textúrákat tartalmaz. Az ára $7.95, de nagyon megéri. Mindenféle-fajta terület textúrákat tartalmaz (gyártelep, parkok, farmok, stb), sokkal kevésbé látszódik mintásnak a táj és nagyobb felbontásúak a textúrák.

Ha valaki esetleg tud még hasonló jó, akár ingyenes, akár fizetős kiegészítőről, kérem ossza meg :)