Újabb útvonaltervező a VOR/NDB navigáció szerelmeseinek

Aki szeret VOR/NDB navigációval repülni, biztos belefutott már abba a problémába, hogy nincs egy olyan útvonaltervező, ahol kényelmesen megtervezhető a következő repülés útvonala.

Régebben ugyan találtam egy Google Earth alapú megjelenítőt, de a probléma azzal az, hogy telepítve kell legyen a gépre a GE, ráadásul frissíteni kell, kiválasztani a földrészt. Lassú és macerás.

Kotta adott egy linket, ami egy remek VOR útvonaltervező (http://aerotexas.com/RF/index.php) de sajnos sok esetben nem a friss frekvenciákat tartalmazza. Sokszor belefutottam már, hogy egy adót nem tudtam behangolni, mert nem az a freki szerepelt az oldalon, mint ami az X-Plane-ben.

Nem rég futottam bele ebbe a remek kis oldalba, ahol készíthetünk útvonalat, de szimplán csak nézelődhetünk is információszerzés gyanánt: időjárás és reptér adatok is rendelkezésre állnak. Az utolsó két utamat ezzel terveztem és meg kell mondjam, igen kényelmes volt.

A dolognak van még egy szépsége: mindig a legutolsó AIRAC-ot tartalmazza, tehát ha rendeszeresen frissítjük X-Plane-ünket és/vagy benne a navigációs adatbázist, biztos, hogy nem fogunk frekit téveszteni.

Geodata for Flightsimmers