Réges-régen, egy messzi messzi galaxisban... Még a 8-as X-Plane élte fénykorát, mikor feltűnt az x-plane.org letöltések közt egy készülőben lévő Mitsubishi MU-2 béta változata.

Már akkor elhatároztam, hogy megveszem a repülőt, előbb vagy utóbb. Azóta eltelt pár év, elkészült a repülő, az X-Plane verziót ugrott.
A repülő maga több mint 2 évig készült. Az elkövető Tom Kyler aki azóta elkészült egy Falco-val is, mint "mellék" project. Folyamatban van még egy King Air B200 is.

A repülőről

A repülő a második világháború után általános katonai és civil szállítógépként került forgalomba. Első repülése 1963-ban volt.
A repülő egyik nagy különlegessége, hogy nincsenek csűrőlapjai. A másik szokatlan dolog a rendkívül rövid és tömzsi szárny, mely a mai napig a legnagyobb felületi terheléssel bír a turboprop gépek közt.

De vissza kicsit a csűrő nélküliségre. Szükség volt rá, hogy a gép gyorsan repüljön, tehát nem lehettek széles szárnyai. A hatalmas felületi terhelés miatt viszont a csűrők lettek kérdésesek. A japánok ezt elég egyszerűen oldották meg: a csűrő helyett spoilereket alkalmaztak, melyek szárnyanként külön működtek, mint egy "fél" csűrő.

Az eredmény érdekes viselkedést kölcsönöz a gépnek: normál esetben egyik oldalt megnő a felhajtóerő, a másik oldalon lecsökken, vagy negatív lesz, így a gép a hossztengelye mentén dől be. A MU-2 esetén ez a tengely az egyik szárnyvég: mivel csak az egyik oldalon történik áramlásleválasztás, így a gép a másik szárny vége körül fordul el, tehát jobban megsüllyed mint egy másik gép. Emiatt a csúszás is erőteljesebb.

Mindemellett még a két hajtómű is egy irányba forog, kellemesen nagy nyomatékot szolgáltatva, hogy a gépet fel tudja gyorsítani. Ezek alapján el lehet képzelni, miket művel a gép felszálláskor. Igen, olyan, mint egy helikopter :) Ezért is szerettem bele még a béta idejében. Folyamatosan trimmelni kell, hogy egyenesen repüljön.

Érdekesség még, hogy rendkívül keskeny a nyomtáv. A le- és felszállást épp ezért kicsit precízebben kell végrehajtani, mint más repülővel, különben könnyen megborulhat.

A belső

MU-2
A műszerfal gyönyörűen kidolgozott. De nem csak hogy kidolgozott, gyakorlatilag minden működik rajta, minden kapcsoló, tekerő. A feliratok tű élesek, nincs egy apró hiba sem. FPS tekintetében félelmetes a repülő: kevesebbet eszik, mint a gyári C172. A végletekig optimalizálva van.

MU-2
MU-2
MU-2
MU-2

Az utastér is nagyon szépen kidolgozott: ugyan értelme nem sok, de a kis asztalkák lecsukhatóak a fotelok közt.

MU-2

A külső

MU-2
Kívülről a gép szintén egy kincsesbánya: éles textúrák, valósághű árnyékolás. Ha egy shotot megfelelő szögben készítünk róla, csak a pixelek árulják el, hogy ez nem egy valóságban készült fotó.

MU-2
MU-2
MU-2
MU-2

A gép úgy ahogy van egy remekmű, egy ékszerdoboz, egy játszótér :) Mind külsőre, mind belsőre, mind repülési modellre.

MU-2

A közel 30 dolláros ár elsőre riasztóan sok lehet, de meg kell nyugtassak mindenkit: pont annyit ér a gép, amennyibe kerül.

Természetesen jár mellé Pilot's Handbook, Flight Manual, Checklist, plusz letölthető Cheklister pluginhez lista. Egyszóval: kötelező darab :)

Hátrányok

Nincs. Ha csak nem maga a gép vezethetősége, de aki egy egyszerű gépre vágyik, ne ezt a gépet szemelje ki. Ez nem az :)

Mitsubishi MU-2 ingyenes (nagyon) béta

Mitsubishi MU-2 - X-Aviation - $30