Korábban már írtam, hogy hamarosan megjelenik a SeaMax Javier Rollon jóvoltából. Nos, a repülő elérhetővé vált, én pedig rászántam azt a 18 dollárt amit kért érte.

A bemutató képek és videó alapján nagyon szépen kidolgozott modellt sejtettem, ami be is igazolódott. Sokszorosan.

Miután PayPal-on keresztül megvettem a repülőt és letöltöttem, egyből körbe is néztem, hogy mit is kaptam. Az első amin meglepődtem mint fejlesztő, hogy nincs külön plugin a géphez, de már a képek és videó alapján is elég sokmindent tud.

Átlapoztam a mellékelt 12 oldalas útmutatót. Bemutatja a pilótafülkét, mi- és hol található benne. Található a csomagban még egy Photoshop festés template is, aki esetleg át szeretné pingálni a repülőt.

A külső
Gyönyörű. Nem tudok mást mondani róla. Minden ott van, ahol kell lennie. Szép árnyék-hatások, éjjel a navigációs- és villanófények bevilágítják a törzset. Részletesen kidolgozott 3D modell, nagyjából az utolsó csavarig.
A belső
Beleülve a repülőbe ismét leesett az állam: A műszerek élesek, szépen kidolgozottak. Szinte minden ami mozdítható a gépben, az ténylegesen megfogató és huzigálható, kapcsolható, tekerhető. Bámulatos, hogy mit tud ez az embert a textúrákból kihozni.
A repülési tulajdonságairól annyit tudok mondani, hogy izgága. Valószínű egy ilyen kis gép a valóságban sem mozog túl lomhán, igaz még 9.22-es X-Plane alatt próbáltam. (A 9.31-ben sokat javítottak az irányításon és a gép "érezhető súlyán")

Összegezve: Megéri a pénzét. Nagyon megéri. Aki szeret ilyen kis kétéltű UL gépekkel VFR repülni, szinte kötelező darab.

És végül egy kis technikai háttérinfó: a gép számomra egy érdekes tanulmány volt. Rengeteg helyen használta a készítő a Manipulator-okat és így sokmindent meg tudott oldani plugin nélkül. Sikerült egy jól használható, hotkey-ek és joystick-ra előre beállított gombok nélkül is repülhető csónakot alkotni. Futómű, fékszárnyak, trimek, üza. tartály váltó, mind-mind kapcsolható, állítható, kizárólag egérrel. Még a szélvédőn lévő kis szellőző is nyitható... :)

A repülő megvásárolható az X-Aviation webshopban.