A kovetkezo par napban rendbeszedem kicsit a photoshop fileokat, irok kis doksit hogy kell az Ancsaval repulni, stb. Kb 1-2 nap es a repulo kiadasra kerul :)

 

Tovabbi kepek >>

Ebben a kiadasban nem valtoztattam a kokpiten (a legnyomas magassagmerore es motorindito kapcsolo kivetelevel) csak a kulso modellen. Rengeteg kis aprosagot lehetne meg megcsinalni a gepen, de mint tudjuk fejleszto munkat nem lehet befejezni, csak abbahagyni :)

A pluginrol
ILya Sizikov segitsegevel sikerult egy valos motor "engine"-t osszehozni, plusz egy "lendkerekes" inditot.
Ez kb azt jelenti, hogy a motort egy kis elektromotor felporgetese utan lehet inditani. A kis motor egy lendkereket porget fel, melyet egy kuplungszerkezettel kapcsolnak a motorra, igy forgatva meg azt. Addig, mig a motor nem erte el az uzemi homersekletet, nem nagyon szabad gazt adni, mivel a motor hideg es beallhat. A motort termeszetesen meg lehet fozni repules kozben is, igy erdemes hasznalni a hutozsalukat :)
A leallitas sem csak ugy sittysutty tortenik: meg kell varni, mig a hengerfej homerseklet legalabb 130 fok ala hul, kulonben az olajszuro es/vagy a motor kigyullad.

A gephez keszult egy ellenorzo lista a checklister pluginhez, igy azzal kicsit konnyebb lesz boldogulni, hogy ne menjen tonkre a motor az elso fel percben :)

A festesekol
Mikozben keszitettem a texturakat, probaltam minel tisztabban tartani a PSD fileokat, hogy kesobb a vallalkozo szellemu festoknek konnyebb dolga legyen, remelem sikerult :) Nagyjabol minden el van kulonitve, grupokba pakolva a gepen elrendezes szerint. Ha pl csak mas szint szeretnenk adni a gepnek, eleg egy layer overlay color-jat megvaltoztatni, elmenteni es kesz is :)

A tovabbi tervek
Tervezem, hogy tovabb szepitgetem a modellt midn kulsore, mind repulesi modell tekintetben. A kovetkezo lepes, hogy a pilotafulket rendbeteszem es a muszereknek is jobban utanajarok, hogy mi-hogyan mukodik pontosan. Ha ezek is megvannak, akkor johetnek a finomsagok: utasok sulytol fuggoen megjelenitve, muhorizont es iranytu precessziobol szarmazo hibai, stb :)