Nagyon régóta - és főleg FS-ről áttérők számára - nagy hiányossága az X-Plane-nek, hogy nincs "élet" a reptereken. Az utakon ugyan vannak autók, vannak madarak, szarvasok, de ezek nem azok a dolgok, amik igazán élethűvé tesznek pl egy nagy repteret.

Amitől igazán élő lesz, azok a guruló-, fel és leszálló gépek, a kiszolgáló autók, a reptéri buszok, a pushback autók, a csomagszállítók, az üzemanyag-szállító kamion... és még lehetne sorolni hosszan.

Egy lelkes fejlesztő írt egy plugin-t, amivel egyszerű scripteléssel életet lehet lehelni egy reptérre. Íme egy rövid bemutaót videó:

Remélem ez a projekt nem hal el, mint jó pár ügyes kezdeményezés. Ha egyszerűsödik a scriptek írása, lesz hozzá doksi, robbanásszerűen kezdhetnek el megjelenni a kiegészítők. De az ördögöt a falra festve, a SceneryBuilder esete jutott eszembe: készült egy remek ingyenes program, mellyel nagyon egyszerűen lehet scenery-ket a valóságnak megfelelően készíteni. De sajnos a kevés "reklámnak" köszöhetően pár megjelent scenery után eltűnt a színről a fejlesztés.