Haladok a munkával, közben többen is kérték, hogy tegyek fel néhány képet a munkafolyamatokról.

Elkészültem az orthophoto alapozással, helyükre kerültek a háttér-textúra szeletek, ezzel párhuzamosan elkészítettem a falut Scenery Builderben.

Miután a házak és a háttér a helyére került, megnéztem a szimulátorban a pillanatnyi állapotot. Egyértelmű, hogy ez még távolról sem megfelelő színezet. Ezt a későbbiekben fogom rendbe tenni, amúgy is lesz még dolgom a terepen található tavak, patakok, és egyéb helyek kialakításával.

Hogy ne váljon a munka nagyon monotonná, közben foglalkozom a scenery más részeinek kidolgozásával is: elkezdtem megfesteni a repülőtér kiszolgáló létesítményeinek alapját szolgáló textúrát, valamint Tomz képei alapján nekiálltam a modellezésnek is.

appron
Ez a kép így "messziről" nem sokat mutat, bent a szimulátorban viszont remélem beváltja a hozzá fűzött reményeimet. Elöljáróban annyit, hogy a teljes kép jelenleg 8192*8192pixel méretű, és még bővítenem kell rajta. Vélhetően elég részletes lesz, bízom benne, hogy a részletek "bent" is láthatók lesznek. Készítettem egy tesztet a napokban, és egy viszonylag gyengébb gépen bíztató volt az eredmény, szóval van remény :)

A múlt nap adta ki meszger a Kamov Ka-26 helikoptert, és miközben a neten bóklásztam, belefutottam egy általa készített youtube-os videóba, amelyben LOWI repterén bóklászik egy helikopterrel.
Nos mikor megláttam a sceneryt, padlót fogtam... A default LOWI-t nem nagyon néztem még közelről, így hát mellbe vágott mennyire kidolgozottak a részletek!
Eddig nem nagyon volt bátorságom részletesebben modellezni, mert tartottam attól, hogy egy komolyabb modell megeszi az erőforrásokat. Már látom, hogy tévedtem, de legalábbis túl óvatos voltam.
A reptéren a terminál épületen kívül található még két nagy hangár és néhány épület amelyeket le akarok modellezni.
Az egyik hangárnak már nekikezdtem:

yellow hangar

Az LHSimulations fórumán a nálam jóval tapasztaltabb és profibb fejlesztő srácok elmondták, hogy a scenery igazi hangulatát az apró, kidolgozott részletek adják. Úgy döntöttem, kipróbálom a dolgot, hátha beválik X-Plane alatt is. Bár az FS és az X-Plane egészen más grafikai motort használ, attól még lehet hogy itt is működik. Majd meglátjuk.

folytköv...