Legújabb cikksorozatunkban hétről-hétre, vasárnaponként Just Planes DVD-ket szeretnénk bemutatni nektek a Pc Pilot Center jóvoltából.

A filmek nem kapcsolódnak közvetlen az X-Plane szimulátorhoz, de mégis: a valós repülést mutatja be testközelből, egy adott típusra nézve.

Egy-egy ilyen filmet szeretnék hetente bemutatni, mit lehet várni egy-egy ilyen DVD-től, érdemes-e beszerezni, mit lehet tanulni belőlük. Elég kritikus szemmel - talán néha túlságosan is :) - szoktam nézni az ehhez hasonló videókat, mivel végzettségemet tekintve repülőgép-műszerész vagyok. Ez persze néha "hátrány", mert nem tudom magam mindig tökéletesen beleélni egy-egy filmbe, repülőbe, ha látom, hogy "kilóg a lóláb" :)

A filmek rendre egy-egy utat mutatnak be a felkészüléstől kezdve, át az FMC felprogramozásán keresztül, egészen addig míg az utasok el nem hagyják a gépet.

A cikksorozat első része egy afrikai légitársaság, a Daallo Airlines Boeing 737-200-as és Ilyushin 18-as repülőjét mutatja be. A cikk vasárnap - 2010. február 7-én lesz elérhető.