Korábban már terveztem írni erről a repülőről, de végül a 3D panel hiánya miatt nem tettem meg. Most elkészült hozzá, méghozzá nem is akárhogy: a gép simán felér egy fizetős repülő minőségével....

A próbarepülés Szegedről volt Budapestre, FSEconomy-val, így kiderültek a gép egyéb tulajdonságai is.A gép kívülről gyönyörű. Lehetne valósáhűbb a textúra, de így is ver nagyon sok fizetős gépet. Beülve a 3D cockpitbe, meglepődtem, de nem kicsit. Minden kapcsoló, kar, huzigáló, stb manipulator-os, tehát meg lehet fogni egérrel és különösebb probléma nélkül kezelhető a gép 3D nézetben is. A műszerek szépen és részletesen kidolgozottak, szép árnyékok vannak, van ahol látszik, hogy fényképről van textúrázva, de nagyon ügyesen.A gép nagyon nyugodtan repül. A trimeket sűrűn kell használni főleg emelkedéskor és süllyedéskor, mert egy irányba forog a két légcsavar, így félrehúz. Ennek ellenére könnyedén ki lehet trimelni és repül különösebb elmászás nélkül. A trim sebessége talán kicsit gyors, de ez elég szubjektív.


Az üzemanyag fogyasztás is rendben volt, FSE-ben megnézve kb annyit fogyasztott, mint ami az ottani rendszerbe fel van vezetve.

Egyetlen negatívumot tudok mondani: nagyon kékek az ablakok. Igaz, lehet a valóságban nem zavarna ez annyira, de itt mivel elég szűk a látómező és még annak is elveszi az amúgy sem túl élénk színeit... szokni kellett.


Nem igazán szeretem az ilyen gépeket, de itt azt hiszem most: Áj tink disz íz a biginin of a bjutfúl frencsip!

Letöltés: Beechcraft Baron 58 v2 az x-plane.org-on.