Let L-410 - középkonzol kalandok

A hétvégén intenzív Photoshop-olás volt terítéken. Úgy érzem haladok valami fele. Valami jó fele :)

Már a héten korábban nekiestem a középső konzolnak, de valahogy sehogy nem akart igazán összeállni, mindvégig rajzos élményem volt. Sehogy nem tudtam valós textúrákat gyártani. No ekkor gondoltam egyet, és nekiestem egy rakat PS tutorial-nak. Videóktól kezdve szöveges anyagokon át, próbáltam a szemléletet elsajátítani, ahogy mások létrehozzák a szebbnél szebb textúráikat.

Végül bekattant a dolog, egyszerű mint a faék: a valóságot kell lemodellezni. Szó szerint :)
Először az anyagnak megfelelő színt felvinni az adott layerre - ez már megvolt, aluminium szín, világosszürke, pont ilyen lett a render-bake ami kijött a blender-ből. Erre jön rá a festék réteg - jelen esetben fekete. De hogy árnyékoljon az ember fekete cuccokat. Lett belőle sötétszürke. Egész pofás kezdett lenni.

Letöltöttem egy rakat karcolásos, maszatos, mocskos brush-t, és elkezdtem felvinni a kosz-rétegeket :) Ebből egy kicsit, abból egy kicsit, kis árnyalatkülönbségekkel kb. 5-6 réteg ment fel, 5-10% átlátszósággal. Karcokat is felvittem szépen. Majdnem szép volt, de valami még mindig nem stimmelt. A szín valahogy olyan steril volt, mint egy rajzfilmben.

Na ekkor jött az ötlet: kerestem egy fényképet, ahol egy fekete tárgy volt lefényképezve, és addig zoomoltam rá, míg a pixeleket nem láttam. Itt jött a sakk-matt: a fekete nem fekete, hanem színes. Nem kicsit, de legalább nagyon.

Let L-410 - középkonzol kalandok

Alá toltam a fekete rétegnek egy nagyon színes "noise" layert. Iszonyat mit dobott rajta. Szép lassan kikupálódok ismét textúrázásból :)

Szóval, megvan a kosz, megvan a karcolás. Itt még mindig lehet nagyot tévedni, ugyanis a színekkel sokat kellett játszani. Most már kb. megvan az a 10 árnyalat, amivel az egész pilótafülkét fel fogom építeni, így egységes lesz a kinézet.

Szóval itt tartok :)

Let L-410 - középkonzol kalandok
Let L-410 - középkonzol kalandok
Let L-410 - középkonzol kalandok
Let L-410 - középkonzol kalandok