Let L-410 - kinyíltak az ajtók

Ez a hétvége sem telt el 3D nélkül. Igaz, most nem sikerült akkorát lépnem, mint eddig, de akadt bőven tennivaló.

Először is, nekiálltam kivágni a hátsó ajtót. Ekkor jöttem rá, hogy a szárnytőnél levő takarólemez rossz helyen van. Belelóg az ajtóba.

Blueprint-et előkerestem, megnéztem pár fényképet, majd áthelyeztem a takarólemezt, szinte poligononként. Miután kész lettem vele, feltűnt egy furcsaság: a szárny lejjebb van mint kellene. Igen. Sikerült elmozgatni a szárnyat úgy, hogy fel sem tűnt. Az egész addigi munka kuka. Újrakezd.

Ezúttal minden jó helyen volt, úgyhogy ismételten nekiláttam a hátsó ajtót kivágni. Eljutottam egészen odáig, hogy a felső élt megrajzoltam. Mikor húztam volna le az alsó feléhez, feltűnt, hogy ott pedig a futómű gondola lóg bele... kezdtem morcos lenni.

Elkezdtem húzogatni ész nélkül a poligonokat. Hál' Isten nem jutottam messzire, mikor beugrott, hogy ezt a részt már megcsináltam egyszer pöpecre. A blueprint hazudott. Nem ott van az ajtó, ahol az mutatja, ott a vészkijárat kerete van (az egész ajtó körül van egy nagyobb keret, az ajtó ennek a jobb oldalán van). Fényképek előkeres, megnéz. Anyáz. Vissza az egész. Ajtó kivág, immáron minden szép és jó. Kicsit még igazítottam a szárny-törzs csatlakozáson, és most már elmondhatom, hogy minden szép és minden jó :)

Ezek után az első ajtó kivágása már semmi volt - bár ott is vetettem egy jókora hibát, és ha nincs folyamatos mentésem, akkor el is buktam volna gyakorlatilag az egész törzset :)

Megúszva, pipálva.

Let L-410 - kinyíltak az ajtók
Let L-410 - kinyíltak az ajtók

A képeken azért látszik, hogy van meg teendő bőven - sok helyen nem szép sima a felület, hanem szögletes itt-ott, nem illeszkedik pontosan - pl. a futómű gondola és a szárny-törzs találkozás.