Legújabb cikksorozatunkban hétről-hétre, vasárnaponként Just Planes DVD-ket szeretnénk bemutatni nektek a Pc Pilot Center jóvoltából.

A WestJet 1996 feb. 29-én kezdte meg működését 3 repülőgéppel. A 737-700, mely ezen a DVD-n szerepel, 2001-ben csatlakozott a flottához. 2004 végére a társaság 32 millió embert utaztatott, és 2005 végére a flotta átlag kora csak 2 éves volt. 2006-ban a Westjet több mint 50 újgenerációs (Next Generation) 737-est üzemeltet, és egyre csak növekszik. Ez a DVD 10 repülőutat mutat be a cockpitból a legszebb útvonalakon.

Ez a DVD egy kicsit rendhagyó az eddigiekhez képest. Nem koncentrál annyira a géptípusra, a repülés "szakmai" részére - szerencsére azért abból is jut - inkább a laikusok számára is élvezetes részét fogja meg a repülésnek: a tájat. San Francisco, Edmonton, Calagari és még jó pár hely, ahol repülnek.

Az első két út különlegessége San Francisco, a Golden Gate híd és az Alcatraz. Mind megközelítéskor, mind az elhagyáskor lehet bennük gyönyörködni, természetesen különböző időjárási körülmények mellett: napsütésben és felhőbe burkolózva.

A DVD nagy részén a tájban való gyönyörködés dominál, ami így európai szemmel meglehetősen sok újdonságot tartalmazott, mivel még soha nem jártam észak-Amerikában. Sok tekintetben újdonság volt az amerikai fónia is, gyorsan beszélnek, csak és kizárólag a legminimálisabb infót olvassák vissza. Pörgős nagyon. A nagy reptereken a forgalom másodpercre ki van számolva, az egyik leszállásnál látszik, hogy egy gép épp száll fel előttünk, egy másik pedig a várakozópontnál vár a felszállásra. Mikor azt hinnénk, hogy mi jövünk, leszállásilag, még gyorsan betolnak egy felszálló gépet elénk :)

Tartalmaz még egy rövid bemutatót a West Jet hangárairól. Igazából ezt nem nagyon értem miért került fel a DVD-re, azon túl, hogy nagyjából megmutatják a hangárokat, elsorolnak egy rakat adatot, nem sok értelmét látom.

A DVD vége felé utasként is részt veszünk egy repülésen, közvetlen kilátással a szárnyra :)

Összességében

Aki szeret nézelődni, szereti a repülést magát, függetlenül attól, hogy milyen szerkezet van alatta, kiváló kis DVD. Aki inkább a szakmai tartalomra vágyik, az csalódni fog ebben a DVD-ben :)

Megrendelés

A DVD megvásárolható a PC Pilot Center webshopjában, 6.990 Ft-ért:
Megveszem: West Jet Boeing 737-700 NG