Március 8-tól újra AGP oktatások lesznek Ferihegyen a tavaly októberben megszokotthoz hasonlóan. Ezúttal 12 új apronos készül gyakorolni az IVAO hálózatán és számítanak a segítségünkre. A gyakorlók között megtalálható Veres Csaba az IVAO-HU egyik vezetőségi tagja, valamint Ormándi Zoltán a Repülőtérforgalmi Üzemeltetés vezetője.

A gyakorlások 8-án hétfőtől 3 héten keresztül 17:00 és 21:00 helyi idő közöttt zajlanak az Apron West (Terminál 1) és Apron South (Terminál 2) pozíciókban. Ebben az időben nekünk biztosítani kell a Delivery, Gound és Tower ATC pozíciókat, valamint a kellő mennyiségű forgalmat.

Az ATC foglalásokat az IVAO ATC foglalási rendszerében adjátok le, külön foglalási rendszer nem kerül kialakításra.
Pilóta foglalás nem lesz, de számítunk rátok, hogy a megfelelő számú gép össze fog gyűlni. Mint októberben tapasztalhattátok ez egy nagyszerű gyakorlási lehetőség nektek is a fónia és sok más gyakorlására.

A résztvételért külön pont nem jár, de a gyakorlásokról log készül és a vezetőség fenntartja a jogot, hogy a legaktívabbakat megjutalmazza. (Az előző “szériában” ígért az akkori résztvevőknek nem marad el)

További infó az IVAO Apron Guidance Project v2 oldalán