Mint mindenki - aki szimulátorozik már egy ideje - fejében, az én fejemben is sokszor megfordult már egy home cockpit építés lehetősége. Aztán idő, energia, pénz, stb miatt elhal a dolog. Most futottam bele egy olyan projectbe, ami úgy tűnik ingyenes lesz és gyakorlatilag csak az alap hardvert kell megvenni, hozzákötni a kis szervókat, rá a mutatókat, alap panelt alá tolni és gyakorlatilag kész is a cucc :) Persze, ez szépen hangzik, de általában pont a hardver a húzós kérdés: mutatók, műszer hátlapok, panel. Viszont ezt elnézve elgondolkoztam: panel fából, műszer hátlap kinyomtatható (+lakk réteg rá) kis szervók be mögé, mutatók műanyagból, vagy akár vastagabb papírból, hogy könnyebb dolga legyen a szervónak... Elgondolkoztam... :)

» Fórum: http://forums.x-plane.org/index.php?showtopic=44672
» Hardver: http://www.arduino.cc/

Hozzászólások

Mi pont nemrég kezdtünk bele egy Arduino workshop szervezésébe, annak akit érdekel a téma. Illetve szeretnénk egy kis közösséget kialakítani köré, csináltunk egy webáruházat is, a hivatalos Arduino board-ok könnyebb hazai beszerzése égett: arduino webáruház

A workshoprol lehet tobbet tudni?

A webshop kicsit me'g ures, de gondolom idovel bovul majd :)

Igen, szépen lassan feltöltögetjük. :) A jelenlegi állás szerint a workshop Budapesten lesz, az első alkalom január 3-án esedékes, utána bizonyos rendszerességgel szeretnénk megszervezni. Egy minimális bevezetésből áll az elektronikába, utána pedig a téma az Arduino programozás, konkrét példákkal bemutatva. Az eszközöket (Arduino, próbapanel, egyéb alkatrészek) az ardushop.hu biztosítja majd, amelyek természetesen a workshop végén igény esetén megvásárolhatóak lesznek.