Elkészült a Csákvár 1.0, letölthető a Magyar Repterek menüpont alól. Tartalmazza a Vértesi Tájvédelmi körzetet, Gántot, Bányatelepet, Forráspusztát, és Zámolyt. Az épületek, fák a Google térképe szerint elhelyezve a valóságnak megfelelően.

További képek és videók: http://x-plane.hu/cms/csakvar-beta

A továbbiakban készülő scenery-k mind ide fognak felkerülni, de természetesen a hírek közt is helyet fognak kapni, sok képpel és videóval :)

Hozzászólások

Sziasztok,

Nem tudjátok van már valahol valami elérhető anyag LHBP-ről az új apron-al? Akár scenery vagy chart.

Üdv.:
Tibor

Nincs, de a guruloutakat at tudod konvertalni az FS2XPlane-el ebbol az ingyenes LHBP scenery-bol: http://ivao.kign.org/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=92

A tortenet egyszeru: letoltod a scenery-t, elinditod a progit, beallitod a konyvtarakat (ha van fent FS, akkor azokat a konyvtarakat is) kivalasztod az evszakot, x-plane verziot es ranyomsz a Convert gombra :)
Csinalni fog a Custom Scenery ala egy LHBP (vagy hasonlo nevu) konyvtarat, ami tartalmazza az uj guruloutakat, apronokat, felfestessel, lampakkal, varopontokkal.

Ha bator vagy es van kedved/idod kiserletezni, akkor az x-plane.org-on talalhato LHBP-vel is ossze tudod hozni, de ehhez kell nemi utanajaras, kiserletezes :)

Ha megvan esetleg az Aerosoft LHBP, akkor azt is at tudod hasonlo modon konvertalni - arra figyelj, hogy a Settings/Rendering settings-nel az "Runway follow terrain" ki legyen kapcsolva, kulonben durva magassagbeli elcsuszasok lesznek - mivel FS-ben nincs magassagvaltozas egy repteren, igy minden objektum egy magassagra kerul, es igy is konvertalodik at. Atpakolni sajnos eleg macera, sok-sok ora melo :(

Ok, akkor majd kipróbálom, kösz a gyors választ.

Igazából világ életemben VATSIM-en repültem (ne kérdezd miért)és soha nem is értettemmiért van ez a megosztottság VATSIM vs. IVAO, mennyivel jobb lenne ennyi ember egy hálózaton, de persze ez csak egy álom.
Na már most, teccik ez a Apron guidance project, és szívesen taxi-zgatnék, repkednék profi irányítók vezénylete alatt és itt köszön vissza előző kérdése, hogy nem gond-e, hogy nincs meg az új apron kiosztásom?

De, sajnos gond, mivel az alap x-plane scenery eleg butacska, az x-plane.org-on talalhatoban szinten nincs meg sokminden (pl allohelyek, koztes guruloutak). Plusz kulon keres volt a kiirasban, hogy legyen fent friss scenery.