Sikeres volt a time-wrap. Így nem volt annyira unalmas, de legalább hosszú sem. De.

Eredetileg úgy volt, hogy végre életemben először 747-el fogok repülni. Aztán nem. Helyette végre életemben először 757-el repültem. Úgy gondoltam nagy kaland vár rám.

A nagy fejsze - keresztül az óceánon

Verőfényes napsütés, beszállás, felszállás, dögunalom. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy térugrást hajtok végre és a rövidke 8 órás utat át fogom aludni. Legalábbis részben. Az első "részben" úgy 2 óra múlva következett be, mikor egy hatalms dörgésre ébredtem.

A nagy fejsze - keresztül az óceánon

Vihar körülöttünk, alattunk. Mivel nyugat fele volt a menet, egy jó darabig nem is sikerült elaludnom, de ez jórészt a lemenő napnak volt köszönhető.

A nagy fejsze - keresztül az óceánon

Ismét megnyomtam a "térugrás" gombot.

Immár az éjszaka közepén ébredtem. Körülnéztem, még mindig ugyanazok az emberek voltak körülöttem. Langoliereknek nyoma sem volt.

"Térugrás, harmadik felvonás, függöny szét"

!@#va unalmas ez az éjszakai repülés. A nagy kaland annyiból állt, hogy reménykedtem, hogy mikor ismét felébredek az emberek továbbra is ott lesznek körülöttem, és nem csak a protézisük, pészmékerjük, satöbbi.

A nagy fejsze - keresztül az óceánon

A hatodik óra egyhelyben fészkelődés és alvás-ébredés ciklus után már azon is elgondolkoztam, hogy inkább jöjjenek a Langolierek, valakit csípjen meg egy méhecske, jelenjen meg Frank Drebin, vagy mittudomén.

Egyik sem történt meg. Tovább történt a történéstelenség.

Megpróbáltam bekéredszkedni a pilótafülkébe, mint privát pilóta, jófejségből. Mondtam azt is, hogy "naa, léccilécci". Szó szerint ki lettem röhögve és lesajnálóan néztek rám, mintha 20 évvel ezelőttről jöttem volna. Mint aki nem ismeri a 9/11-et és a többi rémséget. Lehet az agyam egy része mégiscsak átcsúszott valami időkapun mielőtt feltettem volna a kérdést...?

Visszahuppantam a valóságba - és a helyemre is, és próbáltam egy újabb térugrást végrehajtani arra gondolva, hogy hamarosan én markolom majd a szarvkormányt. A saját repülőm saját szarvkormányát a saját pilótafülkémben a saját székében ülve.

Reggel negyed négykor értünk földet. Kómás voltam, mint akit agyonvertek majd befestettek fehérre, aztán két Milka tehén közé szorítottak és órákon át így fényképeztek az Újpest-drukkerek. Mert az milyen vicces az. Nem az.

A nagy fejsze - keresztül az óceánon

Kerestem a reptéren egy nem létező objektumot egy kényelmes pad képében, majd megpróbáltam kipihenni magam.

Mert ez csak a kezdet volt. Innentől jópár héten keresztül sok-sok órát fogok tölteni egyhelyben üléssel. A félreértések elkerülése végett szeretném még egyszer kihangsúlyozni, hogy én markolom majd a szarvkormányt. A saját repülőm saját szarvkormányát a saját pilótafülkémben a saját székében ülve. Én. Ott. (trollface)

A nagy fejsze - keresztül az óceánon