Volt már szó az ExtPlane plugin-ról. Akkor még csak tervben volt, hogy készül hozzá valami. Most, hogy nemrég hozzájutottam egy Androidos telefonhoz, neki is láttam feltérképezni, hogy hogy-s-mint kell Androidra fejleszteni.

Rá kellett jöjjek, hogy sokkal egyszerűbb mint gondoltam: némi szívás után, amit az ExtPlane plugin lefordítása okozott 64bites linuxon, sikerült megoldani. Cirka egy óra múlva futott a telón egy kis program, amivel az avionics-ot tudom kapcsolgatni

A plugin annyit csinál, hogy az 51000-es porton figyel, és ha kap egy adott parancsot, plusz egy dataref-et, akkor annak az értékét beállítja.

A héten felpakolom rá az MCP-n lévő gombokat, ha lesz hozzá kedvem, időm, akkor csinálok hozzájuk kis tekerőgombot is és kész is az első körben a robotpilóta :)

Második körben a hat alapműszert szeretném kipakolni. Azon belül analóg műszereket kisgépekhez, később pedig egy PFD-HSI párost nagygépekhez.

Aztán persze majd kiderül, hogy mindez sikerül-e, mindenesetre ha kész, közzéteszem, ill. felkerül az Android Marketbe is :)

Emellett belefutottam még az ExtPlane-Panel project-be is, ami az ExtPlane-hez egy másik gépen/másik ablakban futó panelt valósit meg. Egyelőre csak egy sebességmérő van rajta, de pl. vitorlázáshoz kiváló :)
http://coshacks.blogspot.com/2010/12/extplane-panel-for-x-plane.html

Ezt esetleg iPhone-ra, Nokia-ra lehet portolni, mivel C++/Qt-re épül.