Szerző Téma: xplane11  (Megtekintve 1355 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető nyulzoltan

  • Jr. Member
  • **
  • Hozzászólások: 59
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
xplane11
« Dátum: 2018 Március 04, 21:54:01 »
Segitséget szeretnék kérni. x11 re váltottam, és szaggat a kép annak ellenére hogy mindent amit lehet minimumra vettem, fps em az egekbe,50-70 között és a cessna felszállást se tudok csinálni mert szaggat. ha valakinek van ötlete, előre is köszönöm!

Nem elérhető ksgy

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Hozzászólások: 196
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #1 Dátum: 2018 Március 05, 01:32:30 »
Szia!

50-70fps-el szaggat? ez igy kicsit furan hangzik :)
- csak az xplane csinalja ezt?
- esetleg 10-es xplane is csinalja/ta?
- probald meg kikapcsolni a vsync-et, ha be van kapcsolva
- probald ki ezt: https://benchmark.unigine.com/heaven opengl-el, es nezd meg, hogy szaggat-e

ezek jutottak igy hirtelen eszembe, de meg gondolkozok rajta, hatha...

Nem elérhető nyulzoltan

  • Jr. Member
  • **
  • Hozzászólások: 59
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #2 Dátum: 2018 Március 05, 06:45:40 »
Szia! Kösz a választ! Így van, 50- fps és a gép gurul, akad gurul, akad.... A xpl10 es nem szaggatott. Gépen semmi sem változott, csak xpl10 röl 11 re váltottam. A  vsync gondolom függőleges szinkronizálás, ki be kapcs. semmilyen hatással sincs a szaggatásra. Letöltöttem amit javasoltál, semmit se csinál. Az látszik a rendering beállításoknál hogy magasabb fps nél ritkább a szaggatás, de közepes beállítások alá hiába megyek nem javul.
« Utoljára szerkesztve: 2018 Március 05, 08:52:33 írta nyulzoltan »

Nem elérhető ksgy

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Hozzászólások: 196
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #3 Dátum: 2018 Március 05, 18:59:44 »
Huu, tehat par mp-ig folyamatos, aztan megakad a szim, aztan megint folyamatos par mp-ig, aztan megint megakad?
Ha igen, akkor ket otlet jut eszembe:
- nvidia beallitasoknal a Global Settings alatt nezd meg a "Power" beallitasokat, legyen "Always use maximum power" vagy valami hasonlo
- windows power management beallitasoknal allitsd at a VGA reszt, hogy mindig max teljesitmenyt produkaljon -- nem emlekszem pontosan, hogy VGA vagy PCIe neven emlegetik, a lenyeg, hogy ne legyen power management bekapcsolva, hanem maxon legyen - talan csuszka/legordulo is van ra, de reg jartam arra, nem vagyok biztos benne
- illetve frissits hangkartya drivert, nekem az fogta meg anno ilyen akadosan valamiert

Nem elérhető ksgy

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Hozzászólások: 196
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #4 Dátum: 2018 Március 05, 19:01:15 »
ha ezek sem segitenek, akkor keress ra "xplane 11 stuttering"-re, rengeteg dolgot felhoznak kulonbozo forumonkon, hogy mi lehet az ok :(

Nem elérhető nyulzoltan

  • Jr. Member
  • **
  • Hozzászólások: 59
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #5 Dátum: 2018 Március 05, 23:46:48 »
Szia, végül újra telepítettem. Így nem szaggat. igaz ajnlgatja a frissítést, de nem merem elfogadni. Így, 23-33 fps között atlantai reptér, b737 es és igen szép beállításokkal a Rendering ben, szinte szaggatás nélkül, gyönyörűen ment, le és fel szállás. Jó mikor a reptér felett pörögtem, minimális akadás volt de ha nem figyelem nagyon, észre se veszem. Az NVIDIA ban amit csak lehet alkalmazás vezérlésre tettem, azokat a beállítandókat amit írtál nem találtam. Kösz mindent, majd flywithlua ügyben foglak keresni.

Nem elérhető ksgy

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Hozzászólások: 196
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #6 Dátum: 2018 Március 05, 23:50:29 »
Hm, ez igy eleg erdekes... Altalaban nem kell neki teljes telepites, eleg letorolni a Resources/Settings konyvtarat es ujrainditani az x-plane-t... valami beallitas egy frissites soran elszallhatott. :(

Nem elérhető nyulzoltan

  • Jr. Member
  • **
  • Hozzászólások: 59
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #7 Dátum: 2018 Március 06, 06:14:43 »
Köszönöm a segítségedet! Rájöttem! Fraps képlopó programocska csinálta a zűrt!

Nem elérhető ksgy

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Hozzászólások: 196
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #8 Dátum: 2018 Március 06, 10:55:25 »
Na, ezt jo tudni :) koszi az infot!
Fraps helyett amugy erdemesebb az nvidia beepitett keplopojat hasznalni, a gamecentert, egyaltalan nem fogja meg a gepet es sokkal gyorsabb mint barmi mas :)

Nem elérhető nyulzoltan

  • Jr. Member
  • **
  • Hozzászólások: 59
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #9 Dátum: 2018 Március 06, 21:32:40 »
Kösz ezt nem tudtam.
« Utoljára szerkesztve: 2018 Március 06, 21:40:14 írta nyulzoltan »

Nem elérhető nyulzoltan

  • Jr. Member
  • **
  • Hozzászólások: 59
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #10 Dátum: 2018 Július 26, 21:54:47 »
Szia, ha erre járnál, ismét lenne kérdésem, elfogadtam az xplane új frissítését, és azóta megint szaggat, pont úgy mint régen, ahogy fentebb írtam. Semmi se változott csak a frissítés történt. Kérdés, hogy lehet a frissítést visszavonni. Az op rendszer win10 nem engedi a rendszer visszaállítást

Nem elérhető ksgy

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Hozzászólások: 196
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #11 Dátum: 2018 Július 27, 11:57:21 »
Ha beta agon vagy, akkor ugy, hogy elinditod a telepitot es kiveszed a pipat a beta checkbox-bol es raengeded a frissitest. Ha nem hasznalsz betat, akkor sajna arra nincs megoldasom, nem tudok rola, hogy vissza lehetne allni egy korabbi verziora

Esetleg probald meg a VGA driver-t frissiteni - nekem volt mar hogy bejott, de 99.99% hogy nem az lesz a gond :(

Sajnos nincs jo otletem

Nem elérhető nyulzoltan

  • Jr. Member
  • **
  • Hozzászólások: 59
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #12 Dátum: 2018 Július 27, 21:39:12 »
Kösz a választ, nem béta, amit írtál megcsináltam, ide teszem a log.txt t hátha te látsz benne valamit. Legfeljebb újra telepítem ha más nincs.

Nem elérhető ksgy

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Hozzászólások: 196
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #13 Dátum: 2018 Július 31, 13:17:36 »
Nem latok semmi olyasmint a log-ban ami megmagyarazna a szaggatast. Ujratelepites nagyjabol felesleges, mert az x-plane standalone program. Esetleg probald meg torolni (atmozgatni mashova) az /Output/Preferences-t es ujrainditani az x-plane-t. Ha megjavul, akkor csak elnyomodott valami a beallitasoknal. Ha nem javul meg, kapcsold ki az osszes plugin-t es nezd meg ugy megjavul-e

Nem elérhető nyulzoltan

  • Jr. Member
  • **
  • Hozzászólások: 59
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:xplane11
« Válasz #14 Dátum: 2018 Augusztus 15, 22:34:23 »
Köszönöm a segítséget! A preferences ben találtak eltávolítása segített!