Sziasztok!

Gondoltam ez a hely alkalmas lesz arra, hogy egy kis közvéleméykutatást végezzek. Igazából a arra lennék kiváncsi, hogy ki, melyik gépet használja szívesen, melyik az általatok legjobban vezethetőnek, legjobban kidolgozottnak tartott gép.
Az sem baj, ha fizetős, szeretnék egy jó gépet találni. Ami nekem kellene, az kisebb, közepes mindegy hány hajtóműves gép. Az sem fontos, hogy sugárhajtóműves legyen, ami fontos, hofgy a robotpilóta jó legyen benne, lehetőleg Ufmc-vel menjen.

Előre is köszi!

Üdv: Negola

Taxonomy upgrade extras: 

Hello!

En a kovetkezo repuloket hasznalom:

Utasszallitok:

Turboprop:

Prop:

Heli:

...meg amit meg kifelejtettem, az majd kesobb :)

Van valamelyikhez egy kicsit magyarosabb festés? Nem akarnék Lufthansaval menni mindig. Akkor inkáb már egy fehér is jó lenne, vagy akármi feilrat nélküli is!

Ha a 737-eseket kerdezed, mindkettonel a fent megjelolt linken talalhato egy rakat festes. A 737-300-hoz alapbol is van ha jol emlekszem 5 fele (X-Plane menuben: Aircraft/Liveries alatt tudsz festest valtani)

Nem tudom, abban tudsz-e tanácsot adni, vajon mit kellene máshogy csinálnom. A gond az volt, hogy offline lerepültem Ferihegyről sármellékre, fmc-t gyakorolni, holdingolni, ILS megközelítés, stb, elég ez a táv. A gond az volt, hogy miután leszálltam, egyszerűen nem tudtam kikapcsolni a robotpilótát, vagy nem is tudom micsodát. Autogáz KI, Flight dir KI, autopilot KI, mindent kikapcsoltam, de mikor leszálltam nem vette le a gázt, 9x,x %-os gázon ment a gép ki a fűre, aztán irány a mező. Csak a hajtómű leállításával tudtam megállni! :(

Ha megmondod milyen repulo volt, akkor megmondom ;)

Én konrékten Malévosra gondoltam, bár nem írtam így konkrtétan.

Amúgy azt hiszem megtaláltam azt a gépet, amit kerestem: X737 procejct szüleménye, a hozzá való fizetős FMC-vel. Egyszerűen szuper! Jól kidolgozott, jól vezethető és működik rajat minden, aminek működnie kell!

X737-800 BBJ Netjet, amit eadt.eu-rol töltöttem le. A legutolsó báltozat x737FMC2-vel.

Az okok lehetnek:
- nem kapcsolt le nalad az A/T (x737 plugin bug?)
- miutan kikapcsoltad az A/P-t, A/T-t, ugy maradt a gazkar, ahogy azt az A/T "hagyta". Miutan en kikapcsolok minden automatat a gepen, megmozgatom a gazkart a joy-on, hogy "vegye" eszre. Mivel nincs valtozas a joy-on, ezert az X-Plane nem teszi oda a gazkart, ahol a joy-on van epp.
- megnyomtad a TO/GA-t es azt hitte a gep, hogy at akarsz startolni :)

ui: koszi a loketet, mar reg keszult egy kis iras a gepen levo automatikakrol, ez a kerdes most befejezesre sarkallt :) (Fedélzeti automatikák)

Mi is az a TO/GA?

Take-Off/Go-Around - felszallas/atstartolas. Altalaban van egy gomb, megnyomod es automatikusan a full gazt nyomja ra. Tu-154-nel meg a szarvat is meghuzta automatikusan a pilota fele... :)

Az x737-es nem találtam olyat. Mi lehet helyette? Nem tudom mi volt, gázkar előre ment, én kézzel hiába rángattam semmi nem történt. Mikor egérrel visszahúztam, akkor is automatice gázt adott. Ez offline még elmegy, de ilyenek miatt nem nagyon merek online repülni.

Az A/T tuti ki volt kapcsolva? (A/T ARM feliratu kapcsolo a robotpilota panel (MCP) bal oldalan)
A robotpilotat a jobb oldalt levo DISCONNECT gombbal szoktad kikapcsolni?

Tuti ki volt kapcsolva. CMD is, disconnect is, minden...

Hat, akkor nincs tobb otletem sajnos. A legujabb x-plane van fent a legujabb x737-el? Esetleg meg valami plugin bug-ra tudok hirtelen gondolni. Mindig csinalja ezt, vagy csak neha?

Amugy ha csak ez tart vissza az online repulestol, akkor ne felj, en csaptam mar oda IVAO-n gepet a kifuto elott kb 300m-re, mert tul gyorsan jottem be, leszakadtak a fekszarnyaim, es mar nem volt mit tenni :)

Most megint kipróbáltam, kb az Örs Vezér téren áltam meg :(

Csináltam screenshotot, abból hátha okosabbak leszünk. Képet hogy tudok feltenni? Hova tudnám neked elküldeni?

kepfeltoltes.hu, link ide beir :)

Azt hiszem megoldódott. Írtam Javer Cortesnek (UFMC/XFMC fejleszőtje), azt mondta bug volt, de a legújabb patch megoldotta. Bár nekem az volt szerintem fent, letöltöttem újra. Majd kiderül...

Na ez lett volna az utolso amire gondoltam volna, mivel a kep alapjan tenyleg minden rendben van.